Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
Przejdź do wyszukiwarki
Fotokarta
Fotokarta
Wyszukiwarka elasticsearch
szukaj
Zaawansowane
Znajdź ...
Wszystkie te słowa
Dokładnie te słowa
Żadne z tych słów
Przeszukaj
W bazie zdjęć
W dowolnym miejscu strony
Szukaj
Fixed-menu
O nas
Aktualności
Nasze zbiory
Kolekcje
Temat miesiąca
Oferta
Partnerzy
Nasze projekty
Opracowanie i digitalizacja
Publikacje
Wystawy
Kontakt
Wesprzyj nas
EN
Fotokarta
Fotokarta
O nas
Aktualności
Nasze zbiory
Kolekcje
Temat miesiąca
Oferta
Partnerzy
Nasze projekty
Opracowanie i digitalizacja
Publikacje
Wystawy
Kontakt
Wesprzyj nas
EN
Zobacz nas w social media
Słowa kluczowe
Wyniki wyszukiwania tagu:
kotły
Znalezionych wyników:
12
Lata 60. lub 70., Polska. Koncert w filharmonii. Muzyk grający na kotłach. Fot. Irena Jarosińska, zbiory Ośrodka KARTA
lata 50-te, Lublin, Polska Zlewnia mleka - pracownica przy kotle Fot. Irena Jarosińska, zbiory Ośrodka KARTA
lata 50-te, Lublin, Polska Zlewnia mleka - pracownik przy armaturze kotła. Fot. Irena Jarosińska, zbiory Ośrodka KARTA
1915, Lwów, Austro-Węgry. Wnętrze fabryki (elektrowni?), jeden z kotłów parowych wyprodukowano w krakowskiej Fabryce Maszyn Rolniczych i Narzędzi Ludwika Zieleniewskiego. Fot. NN, zbiory Ośrodka KARTA, udostępnił Jurij Karpenczuk
Lipiec - grudzień 1917, Szczypiorno k. Kalisza. Żołnierze I i II Brygady Legionów, internowani w obozie jenieckim po odmowie przysięgi na wierność Niemcom. Więźniowie w kuchni obozowej. Na zdjęciu podpis: "Żabodajnia". Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie
Kwiecień 1942, Pahlewi, Iran (Persja). Obóz dla polskich uchodźców. Gotowanie zupy w obozowej kuchni. Fot. NN, Instytut Polski im. Gen. Sikorskiego w Londynie [album negatywowy B-I IRAN] - płachta 4
1918-1939, brak miejsca. Mężczyźni przy maszynach ustawionych w hali. Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie
1940-1941, Montestruc-sur-Gers, Francja. Obóz dla internowanych polskich żołnierzy. Praca w kuchni - obieranie ziemniaków i gotowanie obiadu. Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie [kolekcja F. Bahyrycza]
1941-1942, brak miejsca. 21 Pułku Piechoty w składzie 7 Dywizji Piechoty - żołnierze gotujący obiad. Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie [teczka 6]
Wiosna 1940, La Maucarriere, Francja. Kuchnia polowa. Żołnierze-kucharze z 2. Dywizji Strzelców Pieszych przygotowują posiłek dla wojska. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Wiosna 1940, La Maucarriere, Francja. Kuchnia polowa. Żołnierz-kucharz z 2. Dywizji Strzelców Pieszych nalewa do menażek jedzenie. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Przed 1939, brak miejsca. Kotły na dworcu. Fot. NN, kolekcja Jana Piekutowskiego, zbiory Ośrodka KARTA
Przekaż zbiory
Z innych archiwów
Nasze zbiory
Nowości w zbiorach
Facebook - dolne menu
Instagram - dolne menu
Twitter-dolne menu
Youtube - dolne kafelki
Ta strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w ustawieniach przeglądarki.
Dowiedz się więcej