Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
Przejdź do wyszukiwarki
Fotokarta
Fotokarta
Wyszukiwarka elasticsearch
szukaj
Zaawansowane
Znajdź ...
Wszystkie te słowa
Dokładnie te słowa
Żadne z tych słów
Przeszukaj
W bazie zdjęć
W dowolnym miejscu strony
Szukaj
Fixed-menu
O nas
Aktualności
Nasze zbiory
Kolekcje
Temat miesiąca
Oferta
Partnerzy
Nasze projekty
Opracowanie i digitalizacja
Publikacje
Wystawy
Kontakt
Wesprzyj nas
EN
Fotokarta
Fotokarta
O nas
Aktualności
Nasze zbiory
Kolekcje
Temat miesiąca
Oferta
Partnerzy
Nasze projekty
Opracowanie i digitalizacja
Publikacje
Wystawy
Kontakt
Wesprzyj nas
EN
Zobacz nas w social media
Słowa kluczowe
Wyniki wyszukiwania tagu:
mięso
Znalezionych wyników:
72
1992, Republika Inguszetii. Przygotowania do przyjęcia weselnego w inguskim domu. Fot. Mikołaj Nesterowicz, zbiory Ośrodka KARTA
1974, prawdopodobnie Warszawa, Polska. Rzeźnik niosący mięso. Fot. Bogdan Łopieński, zbiory Ośrodka KARTA
Marzec 1965, Warszawa, Polska. Kuchnia restauracji "Trojka" w Pałacu Kultury i Nauki - kucharz dzieli mięso toporem. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Październik 1981, Wola Osowińska k/Kocka, woj. Lublin, Polska. Świniobicie, domowy wyrób wędlin, dwaj mężczyźni robiący kiełbasę. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Marzec 1965, Warszawa, Polska. Kuchnia restauracji "Trojka" w Pałacu Kultury i Nauki - półmisek wędlin. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Październik 1981, Wola Osowińska k/Kocka, woj. Lublin, Polska. Impreza po świniobiciu, trzej mężczyźni siedzący przy zastawionym stole. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
1981, Wola Osowińska, Polska. Wędzarnia. Fot. Romuald Broniarek, zbiory Ośrodka KARTA
1981, Wola Osowińska, Polska. Wędzarnia. Fot. Romuald Broniarek, zbiory Ośrodka KARTA
Marzec 1965, Warszawa, Polska. Kuchnia restauracji "Trojka" w Pałacu Kultury i Nauki - kucharki układają wędlinę na półmisku. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Marzec 1965, Warszawa, Polska. Kuchnia restauracji "Trojka" w Pałacu Kultury i Nauki - kucharz z szaszłykami. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Marzec 1965, Warszawa, Polska. Kuchnia restauracji "Trojka" w Pałacu Kultury i Nauki - kucharka kroi plasterki wędliny, obok na stole leży ryba. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Marzec 1965, Warszawa, Polska. Kuchnia restauracji "Trojka" w Pałacu Kultury i Nauki - kucharka kroi tasakiem mięso na szaszłyki. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Październik 1981, Wola Osowińska k/Kocka, woj. Lublin, Polska. Świniobicie - domowy wyrób wędlin, dwaj mężczyźni z wędzoną kiełbasą. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Lata 50. lub 60., Warszawa, Polska. Mężczyzna pod sklepem mięsnym. Fot. Irena Jarosińska, zbiory Ośrodka KARTA
Lata 50., Warszawa, Polska. Sklepik przy ul. Tamka. Fot. Irena Jarosińska, zbiory Ośrodka KARTA
1941, Brześć nad Bugiem (Brześć Litewski). Niemieccy żołnierze oprawiający świnię. Fot. NN, zbiory Ośrodka KARTA, udostępnił Stanisław Blichiewicz
1971, Paszki Małe k. Borek Radzyńskich, woj. lubelskie, Polska. Stefan Mrówczyński wędzi wędliny na święta wielkanocne w prowizorycznej wędzarni na podwórzu swojego gospodarstwa. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1942-1943, Polska. Nielegalny ubój żywca, z lewej stoi Stefan Wieczorek. Fot. NN, zbiory Ośrodka KARTA
1915, Lwów. Rzeźnia, pracownicy i tusze wieprzowe. Fot. NN, zbiory Ośrodka KARTA, udostępnił Jurij Karpenczuk
1915, Lwów. Rzeźnia, pracownicy i tusze wołowe. Fot. NN, zbiory Ośrodka KARTA, udostępnił Jurij Karpenczuk
1915, Lwów, Austro-Węgry. Grupa osób, w tym kilkanaście kobiet przed budynkiem. W środku stoi mężczyzna w rosyjskim mundurze (jeniec wojenny?) ze świńską tuszką na ramieniu, z tyłu kilku żołnierzy (żandarmów?) austriackich. Fot. NN, zbiory Ośrodka KARTA, udostępnił Jurij Karpenczuk
1920-1939, Polska. Kuchnia pułkowa 3 Pułku Szwoleżerów Mazowieckich im. Pułkownika Jana Kozietulskiego. Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie [teczka 3 Pułk Szwoleżerów]
Przed 1939, Polska. Pracownik ubojni nadzoruje taśmę produkcyjną, na której wiszą wieprzowe tusze. Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie
Przed 1939, Polska. Tusze wieprzowe leżące w chłodni. Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie
1919, brak miejsca. Wojna polsko-ukraińska. Świńskie półtusze na drezynie - prowiant dla załogi pociągu pancernego P.P.3. "Podpułkownik Lis-Kula". Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie
1
2
3
Następna strona
Przekaż zbiory
Z innych archiwów
Nasze zbiory
Nowości w zbiorach
Facebook - dolne menu
Instagram - dolne menu
Twitter-dolne menu
Youtube - dolne kafelki
Ta strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w ustawieniach przeglądarki.
Dowiedz się więcej