Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
Przejdź do wyszukiwarki
Fotokarta
Fotokarta
Wyszukiwarka elasticsearch
szukaj
Zaawansowane
Znajdź ...
Wszystkie te słowa
Dokładnie te słowa
Żadne z tych słów
Przeszukaj
W bazie zdjęć
W dowolnym miejscu strony
Szukaj
Fixed-menu
O nas
Aktualności
Nasze zbiory
Kolekcje
Temat miesiąca
Oferta
Partnerzy
Nasze projekty
Opracowanie i digitalizacja
Publikacje
Wystawy
Kontakt
Wesprzyj nas
EN
Fotokarta
Fotokarta
O nas
Aktualności
Nasze zbiory
Kolekcje
Temat miesiąca
Oferta
Partnerzy
Nasze projekty
Opracowanie i digitalizacja
Publikacje
Wystawy
Kontakt
Wesprzyj nas
EN
Zobacz nas w social media
Słowa kluczowe
Wyniki wyszukiwania tagu:
posiłek
Znalezionych wyników:
424
Kwiecień 1942, Jangi-Jul, Uzbekistan, ZSRR. Kuchnia - żołnierze w kolejce po jedzenie. Fot. NN, zbiory Instytutu Józefa Piłsudskiego w Londynie
1942-1943, Teheran, Iran. Obóz dla ludności cywilnej, ewakuowanej ze Związku Radzieckiego wraz z Armią Andersa. Grupa dziewczynek przy stole. Fot. NN, zbiory Instytutu Józefa Piłsudskiego w Londynie
1942-1943, Teheran, Iran. Obóz dla ludności cywilnej, ewakuowanej ze Związku Radzieckiego wraz z Armią Andersa. Kobiety służące w Pomocniczej Służbie Kobiet i dziewczynki siedzące przy stole. Fot. NN, zbiory Instytutu Józefa Piłsudskiego w Londynie
Kwiecień 1942, Jangi-Jul, Uzbekistan, ZSRR. Kuchnia - żołnierze w kolejce po jedzenie. Fot. Stanisław Lipiński, zbiory Instytutu Piłsudskiego w Londynie.
Lata 30., Borysław, Polska (obecnie Ukraina). Rodzina Chobotów przy stole, n/z od lewej: Henryka Lis-Olszewska, jej matka Helena Chobot, inżynier Gustaw Chobot (ojczym Henryki Lis-Olszewskiej) oraz prawdopodobnie Maria Chobot (córka Gustawa i Heleny). Fot. NN, kolekcja Witolda Lis-Olszewskiego, zbiory Ośrodka KARTA
1928-1936, prawdopodobnie Polska. Biwak podczas spływu kajakowego, n/z Henryka Lis-Olszewska przygotowuje posiłek. Fot. NN, kolekcja Witolda Lis-Olszewskiego, zbiory Ośrodka KARTA
24.05.1931, Bieszczady Wschodnie, Polska (obecnie Ukraina). Wycieczka na Ciuchowy Dział, n/z od lewej: Henryka Lis-Olszewska, xxx, Witold Lis-Olszewski (ojciec Witolda). Fot. NN, kolekcja Witolda Lis-Olszewskiego, zbiory Ośrodka KARTA
1973, Warszawa, Polska. Dziennikarka Anna Idzikowska z rodziną. Fot. Lubomir T. Winnik, zbiory Ośrodka KARTA
1973, Warszawa, Polska. Rodzina dziennikarki Anny Idzikowskiej. Fot. Lubomir T. Winnik, zbiory Ośrodka KARTA
1972-1973, Warszawa, Polska. Wnętrze restauracji "Rycerskiej" na Starym Mieście. Fot. Lubomir T. Winnik, zbiory Ośrodka KARTA
1972-1973, Warszawa, Polska. Zawodniczki przygotowujące posiłek na butli gazowej. Fot. Lubomir T. Winnik, zbiory Ośrodka KARTA
Czerwiec 1940, przed Montbéliard, Francja. Żołnierze 5 Małopolskiego Pułku Strzelców Pieszych 2. Dywizji Strzelców Pieszych posilają się, siedząc przed wejściem do wagonu. 1. z lewej stoi adiutant dowódcy 5 Małopolskiego PSP kpt. Namysłowski (?). Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1942-1944, Münchenbuchsee, Szwajcaria. Żołnierze 2. Dywizji Strzelców Pieszych spożywają obiad na świeżym powietrzu. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1942-1944, Münchenbuchsee, Szwajcaria. Kucharze z obozu internowania stoją przy kuchni polowej. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Luty 1940, Assais-les-Jumeaux, Francja. Kucharze 5 Małopolskiego Pułku Strzelców Pieszych 2. Dywizji Strzelców Pieszych prawdopodobnie myją ziemniaki przy studni. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Luty 1940, Assais-les-Jumeaux, Francja. Żołnierze 5 Małopolskiego Pułku Strzelców Pieszych 2. Dywizji Strzelców Pieszych jedzą obiad przed kuchnią polową. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Wiosna 1940, La Maucarriere, Francja. Żołnierze 2. Dywizji Strzelców Pieszych spożywają posiłek przy drodze. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Wiosna 1940, La Maucarriere, Francja. Kuchnia polowa. Żołnierze-kucharze z 2. Dywizji Strzelców Pieszych przygotowują posiłek dla wojska. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Wiosna 1940, La Maucarriere, Francja. Żołnierze 2. Dywizji Strzelców Pieszych spożywają posiłek przy drodze. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Wiosna 1940, La Maucarriere, Francja. Kuchnia polowa. Żołnierz-kucharz z 2. Dywizji Strzelców Pieszych nalewa do menażek jedzenie. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1941, Ostermundigen, Szwajcaria. Dzieci niosą prawdopodobnie obiad dla internowanych żołnierzy 2. Dywizji Strzelców Pieszych. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1940, Moospinte, Szwajcaria. Internowani żołnierze z 45 korpusu armii francuskiej, w składzie której walczyła 2. Dywizja Strzelców Pieszych, jedzą posiłek po pracy. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1940, Moospinte, Szwajcaria. Internowani żołnierze z 45 korpusu armii francuskiej, w składzie której walczyła 2. Dywizja Strzelców Pieszych podczas posiłku. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Kwiecień 1941, Kerzers, Szwajcaria. Rolnik szwajcarski (z lewej) częstuje jedzeniem internowanego żołnierza polskiego z 2. Dywizji Strzelców Pieszych. Z tyłu za nimi stoją dwa konie. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1941, Büren an der Aare, Szwajcaria. Żołnierze z 2. Dywizji Strzelców Pieszych jedzą obiad w baraku. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Następna strona
17
Przekaż zbiory
Z innych archiwów
Nasze zbiory
Nowości w zbiorach
Facebook - dolne menu
Instagram - dolne menu
Twitter-dolne menu
Youtube - dolne kafelki
Ta strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w ustawieniach przeglądarki.
Dowiedz się więcej