Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
Przejdź do wyszukiwarki
Fotokarta
Fotokarta
Wyszukiwarka elasticsearch
szukaj
Zaawansowane
Znajdź ...
Wszystkie te słowa
Dokładnie te słowa
Żadne z tych słów
Przeszukaj
W bazie zdjęć
W dowolnym miejscu strony
Szukaj
Fixed-menu
O nas
Aktualności
Nasze zbiory
Kolekcje
Temat miesiąca
Oferta
Partnerzy
Nasze projekty
Opracowanie i digitalizacja
Publikacje
Wystawy
Kontakt
Wesprzyj nas
EN
Fotokarta
Fotokarta
O nas
Aktualności
Nasze zbiory
Kolekcje
Temat miesiąca
Oferta
Partnerzy
Nasze projekty
Opracowanie i digitalizacja
Publikacje
Wystawy
Kontakt
Wesprzyj nas
EN
Zobacz nas w social media
Słowa kluczowe
Wyniki wyszukiwania tagu:
posiłki
Znalezionych wyników:
55
Zima 1941, Tockoje, obł. Czkałowsk, ZSRR. Tworzenie Armii Polskiej na Wschodzie. Żołnierze w kolejce do kuchni. Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie [teczka nr 165]
Kwiecień 1942, Jangi-Jul, Uzbekistan, ZSRR. Kuchnia - żołnierze w kolejce po jedzenie. Fot. NN, zbiory Instytutu Józefa Piłsudskiego w Londynie
1942-1944, Münchenbuchsee, Szwajcaria. Żołnierze 2. Dywizji Strzelców Pieszych spożywają obiad na świeżym powietrzu. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1942-1944, Münchenbuchsee, Szwajcaria. Kucharze z obozu internowania stoją przy kuchni polowej. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Luty 1940, Assais-les-Jumeaux, Francja. Kucharze 5 Małopolskiego Pułku Strzelców Pieszych 2. Dywizji Strzelców Pieszych prawdopodobnie myją ziemniaki przy studni. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Luty 1940, Assais-les-Jumeaux, Francja. Żołnierze 5 Małopolskiego Pułku Strzelców Pieszych 2. Dywizji Strzelców Pieszych jedzą obiad przed kuchnią polową. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Wiosna 1940, La Maucarriere, Francja. Żołnierze 2. Dywizji Strzelców Pieszych spożywają posiłek przy drodze. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Wiosna 1940, La Maucarriere, Francja. Kuchnia polowa. Żołnierze-kucharze z 2. Dywizji Strzelców Pieszych przygotowują posiłek dla wojska. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Wiosna 1940, La Maucarriere, Francja. Żołnierze 2. Dywizji Strzelców Pieszych spożywają posiłek przy drodze. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Wiosna 1940, La Maucarriere, Francja. Kuchnia polowa. Żołnierz-kucharz z 2. Dywizji Strzelców Pieszych nalewa do menażek jedzenie. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1941, Ostermundigen, Szwajcaria. Dzieci niosą prawdopodobnie obiad dla internowanych żołnierzy 2. Dywizji Strzelców Pieszych. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1940, Moospinte, Szwajcaria. Internowani żołnierze z 45 korpusu armii francuskiej, w składzie której walczyła 2. Dywizja Strzelców Pieszych, jedzą posiłek po pracy. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1940, Moospinte, Szwajcaria. Internowani żołnierze z 45 korpusu armii francuskiej, w składzie której walczyła 2. Dywizja Strzelców Pieszych podczas posiłku. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Kwiecień 1941, Kerzers, Szwajcaria. Rolnik szwajcarski (z lewej) częstuje jedzeniem internowanego żołnierza polskiego z 2. Dywizji Strzelców Pieszych. Z tyłu za nimi stoją dwa konie. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1941, Büren an der Aare, Szwajcaria. Żołnierze z 2. Dywizji Strzelców Pieszych jedzą obiad w baraku. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1940-1941, Münchenbuchsee, Szwajcaria. Pora obiadowa. Kucharz dokłada żołnierzowi porcję na talerz. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1940-1941, Münchenbuchsee, Szwajcaria. Drukarze i dziennikarze gazety dla internowanych żołnierzy 2. Dywizji Strzelców Pieszych "Goniec Obozowy" podczas jedzenia obiadu. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
11-14.02.1937, Jabłonica, woj. lwowskie, Polska. Na uczestników IV marszu zimowego "Huculskim Szlakiem II Brygady Legionów Polskich" czekają ciepłe posiłki z kuchni polowej. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Lata 70., Szczecin, Polska. Reportaż dotyczący Kliniki Położnictwa i Chorób Kobiecych Pomorskiej Akademii Medycznej. Wydawanie obiadu. Fot. Maciej Jasiecki, Fundacja Ośrodka KARTA
1945-1946, Włochy. Żołnierze 5 Kresowej Dywizji Piechoty 2 Korpusu Polskiego Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie podczas spotkania towarzyskiego. Fot. NN, kolekcja Marcina Rudzińskiego, zbiory Ośrodka KARTA
1930-1934, Inowrocław, woj. Poznań, Polska. Uzdrowisko Ubezpieczalni Krajowej - kuchnia w sanatorium. Fot. Droszcz, zbiory Ośrodka KARTA, Pogotowie Archiwalne [PAF_050], udostęnił Krzysztof Drozdowski
1936-1937, Bydgoszcz, woj. pomorskie, Polska. Oficerowie Wojska Polskiego podczas obiadu. Fot. NN, kolekcja Jana Gozdawy-Gołębiowskiego, zbiory Ośrodka KARTA
Marzec 1977, Dąbrowa Górnicza, woj. Katowice, Polska. Huta Katowice, kuchnia budującego się zakładu - kucharki przygotowujące obiad dla pracowników. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Czerwiec 1964, Zalesie Górne k/Warszawy, Polska. Uczestnicy Centralnego Zlotu Młodzieży podczas posiłku. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
18-27.02.1962, Zakopane, Polska. Mistrzostwa Świata w Narciarstwie Klasycznym, stoisko z herbatą i kiełbaskami. Napis "Czaj" nad dachem straganu. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Poprzednia strona
1
2
3
Następna strona
Przekaż zbiory
Z innych archiwów
Nasze zbiory
Nowości w zbiorach
Facebook - dolne menu
Instagram - dolne menu
Twitter-dolne menu
Youtube - dolne kafelki
Ta strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w ustawieniach przeglądarki.
Dowiedz się więcej