Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
Przejdź do wyszukiwarki
Fotokarta
Fotokarta
Wyszukiwarka elasticsearch
szukaj
Zaawansowane
Znajdź ...
Wszystkie te słowa
Dokładnie te słowa
Żadne z tych słów
Przeszukaj
W bazie zdjęć
W dowolnym miejscu strony
Szukaj
Fixed-menu
O nas
Aktualności
Nasze zbiory
Kolekcje
Temat miesiąca
Oferta
Partnerzy
Nasze projekty
Opracowanie i digitalizacja
Publikacje
Wystawy
Kontakt
Wesprzyj nas
EN
Fotokarta
Fotokarta
O nas
Aktualności
Nasze zbiory
Kolekcje
Temat miesiąca
Oferta
Partnerzy
Nasze projekty
Opracowanie i digitalizacja
Publikacje
Wystawy
Kontakt
Wesprzyj nas
EN
Zobacz nas w social media
Słowa kluczowe
Wyniki wyszukiwania tagu:
kucharze
Znalezionych wyników:
40
Marzec 1965, Warszawa, Polska. Kuchnia restauracji "Trojka" w Pałacu Kultury i Nauki - kucharz dzieli mięso toporem. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Marzec 1965, Warszawa, Polska. Kuchnia restauracji "Trojka" w Pałacu Kultury i Nauki - kucharki układają wędlinę na półmisku. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Marzec 1965, Warszawa, Polska. Kuchnia restauracji "Trojka" w Pałacu Kultury i Nauki - kucharz z szaszłykami. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Marzec 1965, Warszawa, Polska. Kuchnia restauracji "Trojka" w Pałacu Kultury i Nauki - kucharka kroi plasterki wędliny, obok na stole leży ryba. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
Marzec 1965, Warszawa, Polska. Kuchnia restauracji "Trojka" w Pałacu Kultury i Nauki - kucharka kroi tasakiem mięso na szaszłyki. Fot. Romuald Broniarek/KARTA
1974, Praga, Czechosłowacja. Restauracja. Fot. Romuald Broniarek, zbiory Ośrodka KARTA
Lata 30., Polska. Żołnierze Korpusu Ochrony Pogranicza (KOP) oraz kucharz stoją w ogrodzie warzywnym założonym przy budynku strażnicy na granicy polsko-litewskiej. Fot. Konrad Jerzy Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1939-1940, Rumunia. Wnętrze kuchni - kucharze podczas przygotowywania posiłku. Fot. NN, zbiory OśrodkA KARTA
1977, Warszawa, Polska Warszawska starówka - kucharz w drzwiach restauracji. Fot. Irena Jarosińska, zbiory Ośrodka KARTA
23.02.1943, Hutton Cranswick, Anglia, Wielka Brytania. Święto 316 Dywizjonu Myśliwskiego. Kelnerzy biorą dania z kuchni podczas uroczystego obiadu. Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie
1921-1939, Kraków, Polska. Kuchnia pułkowa 5 Pułku Artylerii Ciężkiej. Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie
Lipiec - grudzień 1917, Szczypiorno k. Kalisza. Żołnierze I i II Brygady Legionów, internowani w obozie jenieckim po odmowie przysięgi na wierność Niemcom. Więźniowie w kuchni obozowej. Na zdjęciu podpis: "Żabodajnia". Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie
26.06-01.07.1940, Haydock Park, Wielka Brytania. Obóz żołnierzy Polskich Sił Zbrojnych na Zachodzie, kuchnia polowa. Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie
Maj 1944, Cassino, Włochy. Kucharze przygotowują posiłek dla walczących żołnierzy. Fot. por. Ostrowski, Instytut Polski im. Gen. Sikorskiego w Londynie [album negatywowy L-II Monte Cassino] - płachta 5
Listopad 1941, ZSRR. Tworzenie Armii Polskiej na Wschodzie - grupa żołnierzy przed budynkiem, w pierwszym rzędzie siedzą kucharze. Fot. NN, Instytut Polski im. Gen. Sikorskiego w Londynie [czerwony segregator]
1940-1941, Montestruc-sur-Gers, Francja. Obóz dla internowanych polskich żołnierzy. Praca w kuchni - obieranie ziemniaków i gotowanie obiadu. Fot. NN, Instytut Polski i Muzeum im. gen. Sikorskiego w Londynie [kolekcja F. Bahyrycza]
1942-1944, Münchenbuchsee, Szwajcaria. Kucharze pracujący w polskim obozie internowania. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1942-1944, Münchenbuchsee, Szwajcaria. Kucharze z obozu internowania stoją przy kuchni polowej. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Luty 1940, Assais-les-Jumeaux, Francja. Kucharze 5 Małopolskiego Pułku Strzelców Pieszych 2. Dywizji Strzelców Pieszych prawdopodobnie myją ziemniaki przy studni. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Wiosna 1940, La Maucarriere, Francja. Oficer 2. Dywizji Strzelców Pieszych pozuje do zdjęcia na tle kuchni polowej. Z tyłu widoczni są kucharze, którzy przygotowują posiłek. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Po 26.01.1940, Thénezay, Francja. Żołnierz-kucharz z 2. Dywizji Strzelców Pieszych wlewa napój do menażek wojskowych. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Wiosna 1940, La Maucarriere, Francja. Kuchnia polowa. Żołnierze-kucharze z 2. Dywizji Strzelców Pieszych przygotowują posiłek dla wojska. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
Wiosna 1940, La Maucarriere, Francja. Kuchnia polowa. Żołnierz-kucharz z 2. Dywizji Strzelców Pieszych nalewa do menażek jedzenie. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1945, Lille, Francja. Kucharz obozowy żołnierzy z 2. Dywizji Strzelców Pieszych. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1940-1941, Münchenbuchsee, Szwajcaria. Pora obiadowa. Kucharz dokłada żołnierzowi porcję na talerz. Fot. Jerzy Konrad Maciejewski, zbiory Ośrodka KARTA
1
2
Następna strona
Przekaż zbiory
Z innych archiwów
Nasze zbiory
Nowości w zbiorach
Facebook - dolne menu
Instagram - dolne menu
Twitter-dolne menu
Youtube - dolne kafelki
Ta strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w ustawieniach przeglądarki.
Dowiedz się więcej